Ambacht

Natuursteen wordt al eeuwen toegepast. Vroeger werd natuursteen bewerkt met de hamer en beitel, geplaatst met touwen, paaltjes en wiggen. Tegenwoordig hebben wij moderne machines staan, die precies maken wat wij met de software Autocad aangeeft. Deze machines werken gedeeltelijk ook zonder personeel door, hierdoor kunnen wij lage prijzen aanbieden.

Techniek
Harder Natuursteen beschikt over veel kennis en ervaring, overgegaan van vader op zoon. Wij passen moderne technieken toe, maar het oude ambacht is bij ons nog een specialisme. Ieder personeelslid weet alles over een aantal facetten in het bedrijf.

Ambacht
Het ambachtelijke werk is een van onze specialismen.  Wij beheersen de oude technieken nog, omdat die van vader op zoon is overgegaan, en het natuursteen vakmanschap is immers al zeer lang in onze familie. Boucharderen, frijnen en branden zijn nog op ambachtelijke wijze uit te voeren. Zoals bijvoorbeeld handmatig frijnen; verticale streepjes die met hamer en beitel in een sierlijke rand geslagen worden. Veel toegepast bij randafwerking aan een aanrechtblad, spoelbak of aan sierelementen in de bouw.

Machinale handelingen
Met onze CNC gestuurde machines worden de uitsparingen voor bijv aanrechtbladen geheel automatisch uitgefreesd. Daarbij zorgen onze polijstmachines voor een zeer glad of gezoet oppervlak. Ruwe platen worden gepolijst, op maat gezaagd, of in allerlei vormen gemaakt en letters worden in het materiaal gezandstraald.

Voor transport en het aanbrengen of plaatsen beschikken wij over een vrachtwagen met hijskraan, een aantal bussen en bestelwagens. Eindproducten zijn vooral keukenbladen, dorpels en grafmonumenten, maar ook gevelbekleding, vensterbanken, stoepen, trappen en baliebladen. Onze klanten zijn bouwbedrijven, interieurarchitechten, aannemers en toeleveranciers, maar ook particulieren.