Regels & vergunningen

Iedere begraafplaats heeft verschillende maatvoeringen waaraan een gedenksteen moet voldoen. Bij gemeentelijke begraafplaatsen moet vaak ook een vergunning aangevraagd worden voor plaatsing van de gedenksteen. Wij weten precies wat op welke begraafplaats belangrijk is en aan welke eisen de gedenksteen moet voldoen. Naast de hieronder genoemde begraafplaatsen, plaatsen wij uiteraard ook op andere begraafplaatsen!

Grafmonumenten
Veel voorkomende maten van een gedenksteen voor een familiegraf:
Enkhuizen: 200 x 80 cm, algemeen graf: 1e 1000 x 80 cm, 2e kleiner
Drechterland: 200 x 85 cm, Algemeen graf: 62 x62 cm
Hoorn: 190 x 80 cm, Algemeen graf: Staand of liggend mogelijk, 1e, 2e of 3e begravende is bepalend voor de maat
Noorder Koggenland: 190 x 80 cm, Algemeen graf: 1e graf is staand: 80 x 80 cm, 2e moet liggend 80 x 80 cm
Middenmeer: 190 x 90, dubbele graven ook mogelijk
Amsterdam: op 1 begraafplaats meerdere maten mogelijk. Strenge regels waar rekening mee houden

Vaak zijn er nog aanvullende bepalingen over bijvoorbeeld: de hoogte van de steen, wel of geen toepassing van grind, de minimale dikte van de steen, enzovoort. Wij hebben alle benodigde informatie voor u.

Er wordt wel eens gezegd: wacht maar een paar maanden met de gedenksteen ivm inklinken van de aarde. Dit is wat ons betreft niet nodig. Daarom geven wij 1 jaar garantie op het eventuele verzakken van de steen. Wij zetten onze gedenkstenen graag weer op zijn mooist neer.

Urn gedenkstenen
Ook voor een urn gedenksteen bestaan regels. Bij gemeentelijke begraafplaatsen moet vaak ook een vergunning aangevraagd worden voor plaatsing van de urn-gedenksteen. Wij weten precies wat op welke begraafplaats belangrijk is en aan welke eisen de gedenkplaat moet voldoen.

Voorbeelden regels & vergunningen