Over Harder Hoogkarspel BV

Met de productie van keukenbladen is Harder groot geworden. De omzet hiervan is rond de 35% van onze omzet. Er worden nog veel meer mooie producten gemaakt. Maatwerk met een korte levertijd, zoals vensterbanken, een stoep, tafel en meer. De bouw-omzet is rond de 40%, het meeste hiervan verloopt via een aannemer of interieurbouwer. De omzet van de afdeling Gedenken is rond de 25%. Van een gedenksteen tot een sier-urn, wij helpen u graag voor een mooie tastbare herinnering.

Geschiedenis

In 1981 woonden Jan Harder en Lida Harder de Wit in de Eikstraat in Hoorn. Jan werkte onder leiding van zijn ooms bij Dapper en Harder en wilde graag zijn eigen ideeën tot uitdrukking laten komen en meer doen dan medewerker zijn.

Start van het bedrijf

Na samen met Lida het ondernemersplan te hebben bedacht werd op 1-2-1981, J.P.A. Harder Natuursteen en Aannemingsbedrijf werkelijkheid. Broer Peter, kwam na twee maanden als het eerste personeelslid bij Jan en Lida werken. In het eerste jaar werden naast natuursteenproductie en -levering, ook nog bouwkundige werkzaamheden aangenomen. Maar al spoedig konden zij zich volledig op het mooie natuursteenwerk richten.

Het eerste keukenblad

In 1982 tijdens de verbouwing van het huis en bedrijf op de Streekweg in Hoogkarspel, en het verplaatsen van de keuken kwam Jan op het idee om het bestaande roestvrij stalen keukenblad te vervangen door een plaat graniet met daarin de spoelbak uit dat stalen blad. Het eerste natuurstenen graniet keukenblad was een feit.

Familiebedrijf

Nu, ruim 30 jaar later is het een echt familiebedrijf met zoon Jando en dochter Ketie. Deze generatie is net als Jan en Lida, risico dragend deelnemer en eigenaar van Harder Hoogkarspel BV, natuursteenbedrijf.  De familie Harder hoopt nog lang gezond en gelukkig bij hun bedrijf te mogen blijven werken. Daarmee ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij door het bedenken en organiseren van werk in de natuursteen sector, waardoor er 19 medewerkers hun inkomen kunnen verdienen.

Vacatures

Een boeiende en afwisselende baan vind je bij Harder:

Klik op de betreffende vacature voor meer info.

Vacature: Meewerkend productieleider

 

Vacature: Natuursteenbewerker

 

Vacature: Natuursteenmontage

 

Vacature: Handjes

Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Harder Hoogkarspel BV vindt het van groot belang dat de winning en verwerking van natuursteen op een duurzame manier plaatsvindt. Wij kopen direct in bij Nederlandse/ Vlaamse importeurs waar we een langjarige verbintenis mee hebben. Deze importeurs doen zaken met fabrieken en groeves die ze goed kennen en regelmatig bezoeken. Als zich misstanden voordoen dan worden die in overleg met de productielocatie opgelost. Wij bevragen onze leveranciers jaarlijks over hun activiteiten op het gebied van internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Initiatief TruStone Harder Natuursteen is aangesloten bij het Initiatief TruStone. TruStone is gebaseerd op de uitgangspunten van de Verenigde Naties voor Bedrijfsleven en Mensenrechten, de Richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de fundamentele arbeidsnormen van de International Labour Organization (ILO). In dit Initiatief werken Nederlandse en Vlaamse bedrijven, vakbonden, ngo’s en overheden samen aan verduurzaming van internationale ketens.