Bewerking natuursteen

Oppervlaktebewerkingen van graniet en composiet

Iedere natuursteen kleur kan bij ons in de gewenste afwerking geleverd worden. Wij bewerken de platen in de productie hal.

 

Polijsten

De bladen hebben gepolijst de volgende positieve punten:

• zeer dicht van oppervlak, daardoor heel hygiënisch, erg makkelijk af te nemen en schoon te houden, door het gladde oppervlak.

• De glans van graniet geeft een luxueuze uitstraling, natuurlijk is dit een persoonlijke mening. Mede door de glans, komt de kleur en structuur 100 % tot uiting.

 

Leather Look

Een afwerking, die de structuur ervan prachtig laat uitkomen. Er komt een beetje reliëf aan het oppervlak, op een heel fijne manier. Het blad wordt ruw geborsteld en daarna met borstels mat gepolijst. Zo blijft de kleur goed zichtbaar en wordt het blad toch glad genoeg om goed af te nemen. Hygiëne in de keuken is belangrijk.

 

Antico

Wordt ook wel een ‘gebrande’ afwerking genoemd. Het oppervlak wordt gebrand, waardoor kleine schilfertjes wegspringen. Hierdoor ontstaat een nog doffer en ruwer oppervlak dan de Leather Look. In het gebruik is het blad erg ruw en open van structuur en is vlekgevoelig. Daarom adviseren wij de Leather Look bewerking.

 

Gezoet

De kleur van het blad wordt mat, het oppervlak blijft vlak.

 

Gefrijnd

Frijnen is een hakbewerking aan Hardsteen randafwerking gecombineerd met een blad.  Het zijn dunne streepjes gemaakt met hamer en beitel. Sommige bedrijven doen dit proces machinaal, maar juist het handwerk maakt de bewerking zo mooi. Het sierlijke van de rand gecombineerd met de kwaliteit van graniet of composiet.

Advies

Natuursteen is een product met karakter. In het grote aanbod van natuursteen is het belangrijk om goed geadviseerd te worden met betrekking tot prijs en kwaliteit.  Sommige mensen willen graag een matte afwerking aan het oppervlak. De glans is dan van het oppervlak afgeslepen. Het oppervlak wordt iets ruwer waardoor vlekvorming zou kunnen ontstaan. Om dat te voorkomen impregneert Harder Natuursteen alle bladen.

 

Randafwerking aan het aanrechtblad

Een blad is leverbaar vanaf 12 mm dikte eventueel (onzichtbaar) opgedikt tot iedere gewenste dikte. De rand heeft bij ons bijna altijd dezelfde afwerking als het oppervlak. Ook een opstaande rand is mogelijk en randje achterop het blad is ideaal in het gebruik of een sierlijke papagaaien bek als randafwerking. Op het overzicht ziet u de doorsnede tekeningen.

 

Uniek is onze motief-rand. Ieder gewenst motief gestraald in uw randafwerking voor een bijzonder effect. Een voorbeeld ziet u op de foto’s.

Voorbeelden bewerkingen natuursteen