Composiet

Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal. Het wordt gemaakt van steensoortige componenten als kwartszand, aangevuld met een bindmiddel en additieven zoals kleurstof of spiegeldeeltjes. Harder Natuursteen verwerkt composiet van de merken:
* Diresco
* Silestone
* Technistone
* Ceasarstone
* Unistone
* Quartzforms
* Simphony Aurea
* Belenco

Eigenschappen
Composiet is nagenoeg krasvast, waterdicht, kleur- en maatvast, vorst- en corrosiebestendig en heeft een uitmuntende mechanische sterkte. Het materiaal kan echter vlekkerig worden na intensief gebruik en heeft een minder natuurlijke uitstraling dan bijvoorbeeld graniet, die deze voordelen wel heeft.

Composiet is over het algemeen behoorlijk constant van kleur en structuur, maar door de natuurlijke basisstoffen zijn kleurverschillen niet uit te sluiten. De kleuren kunnen iets oplichten door invloed van UV.

Wij hebben 5 mooie kleuren met een scherpe prijs op voorraad, onze kerncollectie aan composiet. Deze kleuren staan tussen de foto’s. Alle te leveren kleuren kunt u zien op http://www.diresco.be/nl/diresco-stone#colors

Belgium Blue als composiet heeft als voordeel dat de kleur en structuur sterk die van Belgisch hardsteen benaderd. In combinatie met een gefrijnde rand of een papegaaibek geeft dit een prachtig resultaat dat goed is te combineren met een moderne of een nostalgische keuken.

Prijzen van composiet liggen gemiddeld iets hoger dan graniet en hardsteen.

Voor de dagelijkse reiniging van composiet, kan gebruik gemaakt worden van een vochtig doekje, eventueel met een zacht schoonmaakmiddel. Verder speciaal onderhoud is niet noodzakelijk.

Onderhoudsrichtlijnen Composiet, geldt ook voor Silestone en overige composietleveranciers.