Graniet platen voorraad

Natuursteensoorten als hardsteen, marmer, graniet, leisteen en kwartsiet zijn in talloze kleuren te verkrijgen. Vooral graniet is heel kleurrijk. Van bijna effen zwart tot gevlamd paars. Dus of u nu kiest voor een strak ontwerp of klassiek, in elk interieur is natuursteen toe te passen. Wij hebben meer dan 50 natuursteensoorten op onze werf staan. Hier een overzicht van de soorten met naam. Natuurlijk kunnen wij ook andere natuursteensoorten voor u inkopen. Zie hiervoor de overige prachtige collecties onder ‘materialen’.

Praktisch natuursteen
Natuursteen is heel praktisch. Graniet kan tegen een stootje, is zeer eenvoudig in onderhoud en gaat levenslang mee. Het product van natuursteen kan op de millimeter nauwkeurig gemaakt worden, naar uw stijl.

Bewerkingsmogelijkheden van het natuursteen
De meeste stenen kunnen op verschillende manieren glanzend, dof of ruw worden afgewerkt. Hier enkele veel gebruikte bewerkingen:

– Glanzend: gezoet, gepolijst
– Dof: gezaagd, geschuurd, oud gemaakt
– Ruw: gefrijnd, gestraald, gebouchardeerd, gevlamd, splijtoppervlak

Bij een toename van de glansgraad worden de kleuren in het algemeen intenser en donkerder. Ook worden tintverschillen, aderingen, fossielen, e.d. duidelijker zichtbaar; de steen gaat meer ‘leven’. Andersom geldt dat naarmate de ruwheid toeneemt, de kleuren fletser en de tintverschillen minder zichtbaar worden. Het effect van dezelfde bewerking pakt bij de verschillende steensoorten anders uit.

Advies op maat
Niet ieder natuursteensoort kan van alle mogelijke afwerkingen worden voorzien. Soms is het gewoon niet mooi, is het effect niet blijvend of is een bepaalde afwerking moeilijk leverbaar. Verder moet de afwerking van het oppervlak worden afgestemd op de toepassing, de gebruiksintensiteit, de vuilbelasting en het onderhoud. Laat u daarom bij het maken van uw keuze door ons adviseren.