Marmer

Er zijn ontelbare prachtige marmersoorten, vanuit de hele wereld. Veel soorten zijn geschikt om platen van te verwerken als vensterbank of haardplateau en keukenblad. Op de foto’s zie je welke marmers wij op voorraad hebben en hoe deze heten. Kom de platen gerust in het groot bekijken in Hoogkarspel of bij onze groothandel.

Bij de toepassing van deze prachtige natuursteen, kunnen onderstaande codes genoemd worden in uw offerte/bevestiging:

Sommige van deze platen zijn breukgevoelig. De platen zijn door de leverancier gevuld met hars en scheuren zijn gedicht, tevens is er een glasvezelwapening aangebracht om de plaat stevigheid te geven. Tijdens productie en transport kan er breuk van het materiaal ontstaan. Repartie en vulling van de plaat is inherent aan het door u uitgezochte materiaal, dit kan geen reden zijn voor afkeur.

Gepolijst materiaal kan gezoet worden. Tijdens het zoeten komt er openstructuur in de plaat en zullen de reparties dieper weg gezoet worden.

CODE: HARDSTEEN/MARMER (HM)

Om te voorkomen dat er krassen of vlekken in het natuursteen ontstaan, raden wij aan om niet rechtstreeks op het blad te snijden of er hete pannen op te zetten. Gebruik daarom een snijplank of onderzetter. Wij adviseren u graag over platen waarbij het wel kan.

 CODE: BREUK (B)

De mooie nerven in het natuursteen kunnen soms breukgevoelig zijn. De glasvezelwapening geeft stevigheid en houd de delen bij elkaar. Professionele verlijming of vulling kan nodig zijn. Dit kan zichtbaar blijven en is inherent aan dit natuursteen.  

CODE: GAATJES (G)

Bij de matte afwerking van natuursteen blijft er soms een open structuur zichtbaar. Vulling is mogelijk bij de grotere gaatjes en kan iets zichtbaar blijven.

 CODE: VULLING (V)

Bij de afwerking van natuursteen is de vulling van een open, naar een dichte structuur soms zichtbaar.

 

U bent van harte welkom om te platen te komen bewonderen. Belt u even van te voren? Dan zorgen wij dat de plaat goed zichtbaar is. (0228-563507)