Materialen oud

Composiet

Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal. Het wordt gemaakt van steensoortige componenten als kwartszand, aangevuld met een bindmiddel en additieven zoals kleurstof of spiegeldeeltjes. Composiet is zeer sterk om ook in dunne plaat, als groot eiland te plaatsen. Harder Keukenbladen verwerkt composiet van de merken:

 • Belenco
 • Diresco
 • Silestone
 • Technistone
 • Ceasarstone
 • Unistone
 • Quartzforms

Eigenschappen
Composiet is nagenoeg krasvast, waterdicht, kleur- en maatvast, vorst- en corrosiebestendig en heeft een uitmuntende mechanische sterkte. Composiet is over het algemeen behoorlijk constant van kleur . Wij hebben 15 mooie kleuren met een scherpe prijs op voorraad, onze kerncollectie aan composiet. Deze kleuren staan tussen de foto’s. Alle te leveren kleuren kunt u zien op http://www.diresco.be/nl/diresco-stone#colors

Belgium Blue als composiet heeft als voordeel dat de kleur en structuur sterk die van Belgisch hardsteen benaderd. In combinatie met een gefrijnde rand of een papegaaibek geeft dit een prachtig resultaat dat goed is te combineren met een moderne of een nostalgische keuken.

Prijzen van composiet liggen gemiddeld iets hoger dan graniet en hardsteen.

Voor de dagelijkse reiniging van composiet, kan gebruik gemaakt worden van een vochtig doekje, eventueel met een zacht schoonmaakmiddel. Verder speciaal onderhoud is niet noodzakelijk.

Voorbeelden composiet

Marmer

De natuur in je keuken!

Er zijn ontelbare prachtige marmersoorten, vanuit de hele wereld. Marmer komt diep uit de bergen en is wat zachter dan graniet of composiet. Het marmer bevat ook kalk waardoor het gevoelig is voor zuren. Kom de prachtige platen gerust in het groot bekijken in Hoogkarspel of bij onze groothandel.

Bij de toepassing van deze mooie marmers, kunnen codes genoemd worden in uw offerte/bevestiging met betrekking tot:

Sommige van deze platen zijn breukgevoelig. De platen zijn door de leverancier gevuld met hars en scheuren zijn gedicht, tevens is er een glasvezelwapening aangebracht om de plaat stevigheid te geven. Tijdens productie en transport kan er breuk van het materiaal ontstaan. Repartie en vulling van de plaat is inherent aan het door u uitgezochte materiaal, dit kan geen reden zijn voor afkeur.

Gepolijst materiaal kan gezoet worden. Tijdens het zoeten komt er openstructuur in de plaat en zullen de reparaties dieper weg gezet worden.

Hardsteen
Hardsteen, een kalksteen uit de groeve in België of Ierland. Vooral in een authentiek gebouw kan het hardsteen blad met zijn karakter goed in de sfeer passen.

Hardsteen is van organische aard. Dat betekent dat er mooie fossielen in voorkomen en ook witte kalkstreepjes horen in hardsteen thuis. De meest praktische afwerking van de hardsteen bladen is een matte afwerking, in de was gezet.

HARDSTEEN/MARMER
Om te voorkomen dat er krassen of vlekken in het natuursteen ontstaan, raden wij aan om niet rechtstreeks op het blad te snijden of er hete pannen op te zetten. Gebruik daarom een snijplank of onderzetter.

BREUK
De mooie nerven in het natuursteen kunnen soms breukgevoelig zijn. Professionele verlijming of vulling kan nodig zijn. Dit kan zichtbaar blijven en is inherent aan dit natuursteen.

GAATJES
Bij de matte afwerking van natuursteen blijft er soms een open structuur zichtbaar. Vulling is mogelijk bij de grotere gaatjes en kan iets zichtbaar blijven.

VULLING
Bij de afwerking van natuursteen is de vulling van een open, naar een dichte structuur soms zichtbaar.

Graniet

Graniet, oersterk! Al bijna 40 jaar leveren wij bladen in graniet. Onverwoestbaar.

Natuursteen is de verzamelnaam voor alle typen gesteenten. De drie meest verkochte soorten zijn graniet, marmer en hardsteen.

Graniet is een stollingsgesteente, zeer hard, nauwelijks poreus en daardoor bijzonder geschikt voor het gebruik als aanrechtblad. Graniet mag niet verward worden met granito, wat geen natuurproduct is, maar een mengsel van cementen marmer korrels dat gestort wordt.

Eigenschappen
Graniet is vrijwel onkwetsbaar, het heeft een hoge chemische bestendigheid waardoor het bestand is tegen huishoudelijke vloeistoffen. Het is door zijn hardheid krasvast. De hittebestendigheid is bijzonder hoog. Alleen een zeer hete vlakke pan, direkt van een kookplaat op het blad geplaatst, kan scheurtjes veroorzaken d.m.v. uitzetting. Dit verschijnsel valt buiten de garantie. Er zijn meer dan 40 graniet kleuren te leveren, alle met verschillende structuren; mooi gevlamd, gespikkeld en ook heel rustig.

Keramiek

Keramiek; Een keramiek aanrechtblad bestaat uit lagen keramisch materiaal, gevormd door verhitting en druk. Daardoor is een keramisch keukenblad zeer hard en hittebestendig. Harder keukenbladen is er geen promotor van. De bladen zijn zo hard, dat het gevoelig is voor puntbelasting. Betekend dat als er iets hards op valt dat het blad kapot kan gaan. Wilt u graag dat wij uw blad in keramiek leveren? Dat doen wij graag.

Afwerking

Uw keukenblad glanzend, natuurlijk mat of er tussen in.

Oppervlaktebewerkingen van de plaat
Iedere kleur kan bij ons in de gewenste afwerking geleverd worden. Wij bewerken de platen in de productie hal.

Polijsten = Hoogglans
De bladen hebben gepolijst de volgende positieve punten:

 • zeer dicht van oppervlak, daardoor heel hygiënisch, makkelijk af te nemen en schoon te houden, door het gladde oppervlak.
 • De glans geeft een luxueuze uitstraling, natuurlijk is dit een persoonlijke mening. Mede door de glans, komt de kleur en structuur 100 % tot uiting.

Leather Look
Een afwerking, die de structuur van de kern van de plaat prachtig laat uitkomen. Er komt een beetje reliëf aan het oppervlak, op een heel fijne manier. Het blad wordt ruw geborsteld en daarna met borstels mat gepolijst. Zo blijft de kleur goed zichtbaar en wordt het blad toch glad genoeg om goed af te nemen. Hygiëne in de keuken is belangrijk.

Antico
Wordt ook wel een ‘gebrande’ afwerking genoemd. Het oppervlak wordt gebrand, waardoor kleine schilfertjes wegspringen. Hierdoor ontstaat een nog doffer en ruwer oppervlak dan de Leather Look. In het gebruik is het blad ruw en wat open van structuur en dus wat vlekgevoelig. Daarom adviseren wij de Leather Look bewerking.

Gezoet
De kleur van het blad wordt mat, het oppervlak blijft vlak. Ook deze bewerking heeft geen invloed op vlekken. De glans is dan van het oppervlak afgeslepen. Het oppervlak wordt iets ruwer waardoor vlekvorming zou kunnen ontstaan. Om dat te voorkomen impregneert Harder alle bladen.

Gefrijnd
Frijnen is een hakbewerking aan Hardsteen randafwerking gecombineerd met een blad (dit hoeft geen Hardsteen te zijn).  Het zijn dunne streepjes gemaakt met hamer en beitel. Sommige bedrijven doen dit proces machinaal, maar juist het handwerk maakt de bewerking zo mooi.

Advies
Natuursteen is een product met karakter. In het grote aanbod van natuursteen is het belangrijk om goed geadviseerd te worden met betrekking tot prijs en kwaliteit.  Sommige mensen willen graag een matte afwerking aan het oppervlak. Of zelfs een eeuwen oude, gebruikte look. Ook dat kan!

Laat je door ons adviseren, dan kom je erachter welk materiaal en welke afwerking bij jou past.

Bladdikte

Bladdiktes variëren van 6 mm tot bijvoorbeeld 10 cm of dikker.

Randafwerking aan het aanrechtblad
Harder levert sterke bladen vanaf 12 mm dikte. Deze maat wordt ingekocht. Onze voorraad bestaat uit platen 2 cm dik. Dit is sterk genoeg om lange keukenbladen van te leveren.

 

Een keukenblad kan (onzichtbaar) opgedikt tot iedere gewenste dikte. De rand heeft bij Harder bijna altijd dezelfde afwerking als het oppervlak. En….de structuur van de plaat, loopt prachtig over in elkaar.

 

Ook een opstaande rand op de achterzijde van het blad raden wij aan. Dat is ideaal in het gebruik. Van een strakke rand tot een sierlijke papagaaien bek als randafwerking. Op het overzicht ziet u de doorsnede tekeningen.

 

Uniek is onze motief-rand. Ieder gewenst motief (bijv. uw familienaam of eetsmakelijk) gestraald in uw randafwerking voor een bijzonder effect. Een voorbeeld ziet u op de foto’s.

Overzicht van de voorraad op alfabetische volgorde.

Platen voorraad Type Code Afwerking Plaatmaat
African Red Graniet   P/Z/L op te vragen
Angel White composiet Composiet P 310×152
Antique Brown** Graniet   P/Z/L 300×170
Arebescato Orobico Grey E3 HM/B P/Z/L 270×190
Arena Mojada Hardsteen marmer HM/B/G Z/L 260×130
Babilon Composiet Composiet P/L 310×152
Balmoral Graniet   P/Z/L 200×100
Bararp** Graniet   P/Z/L 290×180
Belgisch Hardsteen marmer HM P/Z/L 260×140
Belgium Blue composiet Composiet P/L 318×155
Belgium Desert composiet Composiet P/L 318×155
Bianco Christal Graniet   P/Z/L 280×190
Bianco Sardo Graniet   P/Z/L 300×200
Boletus Bel Composiet Composiet P/L 310×152
Bossa Nova Graniet   P/Z/L 280×140
Branco Piracema Graniet   P/Z/L 280×180
Carrara marmer HM P/Z/L 260×150
Colonial Ivory** Graniet   P/Z/L 295×170
Colonial White** Graniet   P/Z/L 280×140
Corona Brown composiet Composiet P/L 310×152
Cremo Tireno Tj marmer HM P/Z/L op te vragen
Donatello Grey Letano marmer HM/G L 285×190
Donatello Grey Poli marmer HM/G P/Z/L 285×190
Elixir White composiet Composiet P/L 310×152
Emperador Dark marmer HM/B/G P/Z/L op te vragen
Fantasy Brown Tj marmer HM P/Z/L op te vragen
Forest Brown Tj marmer HM/B/G P/Z/L op te vragen
Forest Gold graniet   P/Z/L 336×188
Forest Green Tj marmer HM/B/G P/Z/L op te vragen
Forza Fume composiet Composiet P/L 310×152
Galaxy Graniet   P/Z/L 300×200
Grey Lac marmer HM P/Z/L 300×145
Havana Beach** Graniet   P/Z/L 300×190
Himalaya** Graniet   P/Z/L 290×160
Impala Graniet   P/Z/L 320×210
Juperana Amarello Graniet   P/Z/L 280×160
Kosmos Black ** Graniet   P/Z/L 336×188
Kristella White Composiet Composiet P/L 310×152
Labrador donker Graniet   P/Z/L 328×170
Labrador Licht Graniet   P/Z/L 280×170
Lila Pink Graniet   P/Z/L 280×150
Mahogany / Tan Brown Graniet   P/Z/L 300×200
Marina Real** Graniet   P/Z/L 280×150
Monchique** Graniet   P/Z/L 280×130
Montana Grey composiet * P/L 310×152
Multi Color Red** Graniet   P/Z/L 280×180
Padang Hell Graniet   P/Z/L 280×170
Perla White composiet Composiet P/L 310×152
Persia Brown** Graniet   Z/L 270×180
Rainbow** Graniet   P/Z/L 280×140
Raw Silk** Graniet   P/Z/L 300×180
Rosa Porinho Graniet   P/Z/L 280×140
Rosa Sardo Graniet   P/Z/L 280×150
Rose Aurore Dim marmer HM P/Z/L 250×120
Shivacasi** Graniet   P/Z/L 300×200
Sodalite Black Graniet   P/Z/L 328×200
Steel Grey Graniet   P/Z/L 300×200
Tango** Graniet   P/Z/L 260×140
Teos Composiet Composiet P/L 310×152
Verde Imperial **2 cm Graniet   P/Z/L 285×150
Verde Imperial **3 cm Graniet   P/Z/L 275×150
Verde Rain / Maritaka** Graniet   P/Z/L 280×200
Vulcano black Composiet P/L 310×152
Zwart M Graniet   P/Z/L 316×201

Waarom Harder Keukenbladen?

 • Wij denken met u mee, altijd op zoek naar het mooiste detail
 • Ontwerpen, inmeten en plaatsen of bezorgen
 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Bijzondere kleuren natuursteen en composiet (> 30 kleuren)
 • Service binnen 1-3 dagen
 • Iedereen is welkom voor informatie en/of rondleiding
 • Plaat reservering
 • De langste bladen
 • Het grootste eiland
 • En door onze efficiënte machines: een hele goedkope prijs

merken

Bedrijfsfilm

Maak in 2 minuten kennis met Harder Natuursteen